Estro

Безплатна доставка за гр. София над 800 лв.

Доставка гр. София - 30лв.

Поръчайте RIGIPS по телефона или Viber.

Консултирайте се с нас и спестете време и пари.

089 664 2072

Безплатна доставка за София и Варна

над 800 лв. Доставка до 800лв. - 30лв.

Поръчайте RIGIPS по телефона или Viber.

В света на гипсокартона

гипсокартона

Гипсокартона е панел, изработен от калциев сулфат дихидрат ( гипс ), със или без добавки, обикновено екструдиран между дебели листове облицовка и гръб хартия, използвана при изграждането на вътрешни стени и тавани. Мазилката се смесва с влакна (обикновено хартия, стъклена вата или комбинация от тези материали), пластификатор, пенообразувател и добавки, които могат да намалят мухъла, запалеността и абсорбцията на вода.

Гипсокартонът включва различни подови, стенни и таванни конструкции, които ограничават или преразпределят пространството, като например системи стая в стая, изработени от не носещи стени. Освен това, благодарение на систематичния модулен метод на олекотена конструкция, сухото строителство предлага множество възможности за създаване на кухини, двойни подове и двойни стени за различни цели, като невидимо полагане на електрически кабели или санитарни инсталации или за поставяне на изолационен материал.

Предимства на гипсокартона

  • Икономия на материали. Разходите за материали за стандартни проекти за сухо строителство като преградна стена са управляеми: квадратни дървени или метални профили за под конструкцията, строителни плоскости и винтове за гипсокартон, силикон за фуги и абразиви за повърхността.
  • Спестяване на разходи и време. Леките, евтини материали могат да бъдат закупени бързо и са лесни за транспортиране. Тъй като не се получава допълнителна влага в сградата, стаите са напълно годни за използване след много кратко време.
  • Безопасност. С подходящите строителни плочи могат да бъдат изпълнени всички съвременни изисквания за звукоизолация, противопожарна защита, защита от плесен и дори радиационна защита.
  • Универсалност. С техниката на сухо строителство е отворена пълната гама от архитектурно разнообразие, както при ново строителство, така и при саниране на стари сгради. Стаите от всякакъв вид и размери могат да бъдат бързо и красиво преобразувани, разширени и индивидуално проектирани.

Основните елементи в сухото строителство

Голямо предимство на гипсокартона е големият брой сглобяеми компоненти, монтажни и крепежни елементи, както и строителни материали, които се съчетават перфектно и се предлагат във всеки магазин за железария или магазин за строителни материали. За всеки проект за сухо строителство има профили и съединения за под конструкцията и подходящи строителни плоскости в различни видове и размери. Различни производители, от години предлагат цялостни системи за сухо строителство, така че майсторите и професионалистите да могат да получат всички необходими материали и строителни материали само от едно място.

В света на гипсокартона

Гипсът под формата на гипсокартон все още е най-често използваният материал за обшивка и облицовка в сухото строителство. Гипсът е естествен продукт, който също може да бъде рециклиран, ако се изхвърля правилно. Може да абсорбира много влага от въздуха в помещението, да я освобождава отново, когато е необходимо и по този начин да има отличен принос за регулиране на климата в помещението.

В допълнение, гипсът е естествен забавител на горенето. Много лесен за формиране и следователно може да се използва универсално като строителен материал. Топло и звукоизолационните му свойства не са перфектни. Не понася постоянна влага и не отговаря на изискванията на съвременната противопожарна защита в необработено състояние. Но всичко това може да се подобри при производството на гипсокартон.

Гипсокартона и неговите свойства

Гипсокартонът е евтин и се отличава с ниското си тегло и добрата форма. Картонената кутия осигурява стабилност и приятно гладка повърхност без прах. Гипсокартонът се предлага в различни версии за различни области на приложение и проекти за сухо строителство, като например:

  • Импрегниран (зелен) гипсокартон за влажни помещения като бани или мазета.
  • Противопожарни плочи (например за противопожарни стени).
  • Звукоизолация и акустични панели (гипсокартон с дупки или процепи, специални панели за акустика на помещенията).
  • Специални плочи за поемане на специални или по-големи товари.
  • Специални пластини за защита от електромагнитно излъчване.

За да може готовата конструкция да отговаря на изискванията, панелите, разбира се, също трябва да бъдат свързани и фугирани професионално. Последващите проблеми като напукване или липса на херметичност рядко се дължат на панелите. Но почти винаги на лошото свързване и технология на свързване.

ГипсокартонПанел, изработен от калциев сулфат дихидрат (гипс), с или без добавки, обикновено екструдиран между дебели листове облицовка и гръб хартия, използвана при изграждането на вътрешни стени и тавани.
Предимства на гипсокартонаИкономия на материали, спестяване на разходи и време. Безопасност и универсалност.
Основни елементи в сухото строителствоГолямо предимство на гипсокартона е големият брой сглобяеми компоненти, монтажни и крепежни елементи. Както и строителни материали, които се съчетават перфектно и се предлагат във всяка железария или магазин за строителни материали.
В света на гипсокартонаГипсът под формата на гипсокартон все още е най-често използваният материал за обшивка и облицовка в сухото строителство. Гипсът е естествен продукт, който също може да бъде рециклиран ако се изхвърля правилно.
Гипсокартона и неговите свойстваГипсокартонът е евтин и се отличава с ниското си тегло и добрата форма. Картонената кутия осигурява стабилност и приятно гладка повърхност без прах.

Последни публикации

гипсокартона
В света на гипсокартона
Гипсокартона е панел, изработен от калциев сулфат дихидрат ( гипс […] Вижте повече
Системите за сухо строителство 2
Пукнатини по тавани и стени от гипсокартон
Системите за сухо строителство се появяват осезаемо на българския пазар […] Вижте повече
сухото строителство
Плоскости за външно приложение в сухото строителство
Съществуват основно два вида плоскости за външно приложение в сухото […] Вижте повече
Споделете ни в: